Sjekk sjarken!

  • 03.01.2019
  • 16:11

Det er i den minste flåten vi har flest dødsulykker. De fleste av ulykkene skjer i forbindelse med forlis, fall til sjø eller slag-/klemulykker ved håndtering av fiskeredskap. Ofte er det enkle grep som kunne ha vært gjort for å avverge ulykken, eller som kunne ført til at ulykken fikk et annet utfall.

Her er inspektør Roger Karlsen og fisker Dag Jone Tollevik med sjekklista som minner deg på gode rutiner for å være en sikker fisker. 

Med «Sjekk sjarken», ønsker Sjøfartsdirektoratet å utfordre fiskeren til selv å beskrive sikkerhetstiltak og praksis om bord for å ivareta sikkerheten til seg selv, mannskap og fartøy.  
Det vil ikke bli utført ordinære tilsyn, men får du besøk av oss i forbindelse med denne kampanjen, kan du se frem til en hyggelig prat om sikkerhet. I stedet for å skrive pålegg for manglende sikkerhetsutstyr, vil vi veilede og bidra med råd om viktige sikkerhetstiltak og nyttige verktøy i sikkerhetsarbeidet. Vi svarer gjerne på spørsmål og bidrar med informasjon om relevante regelverkskrav, dersom du ønsker det. 

Deling av gode sikkerhetstiltak på #sjekksjarken

Et viktig virkemiddel i denne kampanjen er deling av informasjon om gode sikkerhetstiltak. Vi ser derfor frem til å dele flotte bilder fra kampanjen i sosiale medier. Følg med på Sjøfartsdirektoratets Facebook- og Instagram-konto!

"Har du en god sikkerhetsinnretning som andre kan lære av?" eller
"Har du et spesielt ryddig arbeidsdekk?"
- Ta bilde og del på Instagram, under emnetaggen #sjekksjarken.

Vinner av beste bilde kan vente seg en fin premie!  

Inspektørene våre deler ut en sjekkliste som er laget spesielt for denne kampanjen. Den inneholder viktige sikkerhetstiltak som bør være på plass før fisket starter. Sjekklisten kan også lastes ned elektronisk, eller bestilles ved henvendelse på mail til Sjøfartsdirektoratet.  

Får du besøk av oss under kampanjen, vil du få en fin t-skjorte og bli med i trekningen av flotte Regatta Fisherman arbeidsdresser.

Vi gleder oss til en prat med deg om sikkerhet!