Sjekk sjarken kampanjen er i gang!

  • 04.01.2019
  • 08:54

I et ufyselig regnvær dro Sjøfartsdirektoratets inspektør Raymond Johnsen ut på fiskefartøy i Harstad i går i forbindelse med sikkerhetskampanjen «Sjekk sjarken», som startet nå i januar. Blant de som fikk besøk var sjarkene «DRIVAR» fra Ibestad med eier Oddbjørn Frantzen og «TOMMY» av Harstad med eier Ole Halvorsen.

Oddbjørn Frantzen om bord i sjarken «DRIVAR»

Vi tok en prat om sikkerhet og viktigheten av risikovurdering av operasjoner og arbeidsoppgaver om bord på begge fartøyene. «DRIVAR» var akkurat ferdig med fartøygodkjenning og hadde fått fartøysinstruks, mens «TOMMY» var i sluttfasen og manglet kun å dokumentere at lastemerket var påsatt før han fikk fartøysinstruksen, forteller Raymond Johnsen.

Begge fiskerne fikk utdelt sjekkliste med sikkerhetspunkter, som ble gjennomgått i fellesskap, og til slutt fikk de Sjekk sjarken t-skjorte.

De som får besøk av Sjøfartsdirektoratets inspektører i forbindelse med denne kampanjen, er med i trekningen av en Regatta Fisherman arbeidsdress.

Bilder fra kampanjen blir lagt ut på Instagram under emnetaggen #sjekksjarken, også her vil det bli kåret en vinner, og alle fiskere oppfordres herved til å dele bilder av sine sikkerhetstiltak under denne emnetaggen.

Ole Halvorsen på fartøyet TOMMY
Ole Halvorsen er opptatt av sikkerhet på sin sjark «TOMMY»

Hva er Sjekk sjarken kampanjen?

Les mer