Nytt design på Yrkesfisker

  • 17.02.2015
  • 12:09

Yrkesfisker.no har i vår fått både nytt innhold og nytt design. Nettstedet skal bli enklere å finne fram i og lettere tilgjengelig.

Sjøfartsdirektoratet, som drifter www.yrkesfisker.no, har jobbet med ansiktsløftningen siden juletider 2014. Formålet har vært todelt.

- Folk flest bruker nå stadig oftere smarttelefoner og nettbrett når de besøker ulike nettsteder, og denne trenden gjelder også yrkesfiskere. Vi ønsket derfor å mobiltilpasse yrkesfisker.no, samtidig som vi gjorde sidene lettere å finne fram på ved å omstrukturere stoffet og kategorisere det bedre, sier webredaktør Steinar Haugberg i Sjøfartsdirektoratet.

Haugberg har jobbet sammen med Cecilia Girard i direktoratets fiskefartøysavdeling og Hilde Stange i direktoratets seksjon for risikostyring og HMS for å tilgjengeliggjøre ressursene på nettsidene. IT-selskapet EVRY har stått for design og teknisk utarbeiding av sidene.

- Sjøfartsdirektoratet er opptatt av å utvikle og forbedre sine digitale tjenester. For oss er det viktig å treffe yrkesfiskerne der de er, og det er stadig oftere på mobil og nettbrett. Vi håper de nye nettsidene bidrar til at det blir enda enklere å nytte ressursene vi tilbyr på yrkesfisker.no, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Nye www.yrkesfisker.no lanseres av Sjøfartsdirektoratet under Lofotfishing 2015.